4. oktober: Annette Gerlif / Walking Landscapes Viborg

TID: 4. oktober kl. 07.15-19.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE: 27 km med start i det nordøstlige Viborg, via Viborg Domkirke og derefter nordover ad Hærvejen – gennem Margrethelund plantage og Undallslund nord for Viborg, landsbyen Fiskbæk, Hjarbæk/Hjarbæk Fjord, Skals Å-dal. Afslutning i Skals by

 

NATURAFTRYK FRA HÆRVEJEN – VIBORG TIL SKALS 

Vores færden i naturen sætter menneskelige aftryk. Samtidig giver vores færden i naturen os en masse indtryk – blandt andet i form af mental ro. Annette Gerlifs vandring tog afsæt i Hærvejen, som går gennem Viborg, og det blev en kunstnerisk kortlægning af Hærvejen omkring Viborg. Gennem vandringen indsamlede Annette hver time materialer i form af planter, sten, grene, etc. fra den pågældende lokalitet og lavede et grafisk NATURAFTRYK i sin medbragte skitsebog.

Hun satte fokus på naturen langs Hærvejen – skoven, fjorden, åen og engen, og hun medbragte ’prøveglas og poser’ samt skitsebog og kamera. Annette lavede et grafisk NATURAFTRYK af de indsamlede genstande i sin skitsebog, og nedskrev relevante notater og tegnede skitser om lokaliteten og genstanden. Derudover fotodokumenterede hun genstandene og lokaliteten.

Annette har boet i Viborg siden 1999, og sætter stor pris på den fantastiske natur, der er omkring Viborg. Hun er ’storforbruger’ af naturen og bruger den til at lade op og søge inspiration til nye kunstprojekter. Projektet ’WALKING LANDSCAPES’ gav hende mulighed for at introducere endnu flere mennesker til den skønne natur omkring Viborg og skabte en dialog om fx nærmiljøets betydning og miljømæssig bæredygtighed.

Efter sin vandring brugte hun sins kitsebog samt de indsamlede naturgenstande til at lave en Artist Book. Bogen er blevet hendes dokumentation af sin deltagelse. 

 

OM KUNSTNEREN

Annette Gerlif er uddannet miljøingeniør fra Aalborg Universitet i 1999 og billedkunstner fra Aarhus Kunstakademi i 2008. Annette arbejder primært med maleri, grafik og installation. Annettes kunst er i udgangspunktet altid karakteristisk ved den åbenlyse interesse for den konkrete fysiske verdens forskellige rum og arkitektoniske formationer, samt naturens geometri og farver. 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

4. okt. kl. 7.15

4. okt. kl. 8

4. okt. kl. 9

4. okt. kl. 10

4. okt. kl. 11

4. okt. kl. 12

4. okt. kl. 13

4. okt. kl. 14

4. okt. kl. 15

4. okt. kl. 16

4. okt. kl. 17

4. okt. kl. 18