4. oktober: Annette Gerlif / Walking Landscapes Viborg

TID: 4. oktober 2021 kl. 07.15-19.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE: Start ved Annette Gerlifs bopæl i det nordøstlige Viborg kl. 07.00, via Viborg Domkirke kl. 08.00, og derefter nordover ad Hærvejen – gennem Margrethelund plantage og Undallslund nord for Viborg, landsbyen Fiskbæk, Hjarbæk/Hjarbæk Fjord, Skals Å-dal. Afslutning i Skals by kl. 19.00.
DELTAG: Publikum er velkommen til at gå med fra Viborg Domkirke kl. 08.00. Medbring gerne skitsebog og tøj efter vejret.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

NATURAFTRYK FRA HÆRVEJEN – VIBORG TIL SKALS 

Vores færden i naturen sætter menneskelige aftryk. Samtidig giver vores færden i naturen os en masse indtryk – blandt andet i form af mental ro. Min vandring vil tage afsæt i Hærvejen, som går gennem Viborg, og vil blive en kunstnerisk kortlægning af Hærvejen omkring Viborg. Gennem min vandring vil jeg hver time indsamle materialer i form af planter, sten, grene, etc. fra den pågældende lokalitet og lave et grafisk NATURAFTRYK i min medbragte skitsebog.

Jeg vil sætte fokus på naturen langs Hærvejen – skoven, fjorden, åen og engen. Jeg vil medbringe ’prøveglas og poser’ samt skitsebog og kamera. Jeg vil lave et grafisk NATURAFTRYK af den indsamlede genstand i min skitsebog, og lave relevante notater og skitser om lokaliteten og genstanden. Derforuden vil jeg fotodokumentere genstanden og lokaliteten.

Byerne, urbaniseringen og industrialiseringen fylder i dag så meget, at vi har behov for en mental pause fra det pulserende byliv og søger derfor ud i naturen. Naturen er vores fælles åndehul – specielt i denne svære tid.

Jeg har boet i Viborg siden 1999, og sætter stor pris på den fantastiske natur der er omkring Viborg. Jeg er ’storforbruger’ af naturen, og bruger den til at lade op og søge inspiration til nye kunstprojekter. Projektet ’WALKING LANDSCAPES’ giver mulighed for at introducere endnu flere mennesker til den skønne natur omkring Viborg, og skabe en dialog om fx nærmiljøets betydning, miljømæssig bæredygtighed, og hvordan vi kan øge fokus på ’bæredygtig kunst’.

Efter min vandring vil jeg bruge min skitsebog samt de indsamlede naturgenstande til at lave en Artist Book. Bogen vil blive min dokumentation af min deltagelse i WALKING LANDSCAPES.

www.annettegerlif.dkwww.driftskontoret.com

 

OM KUNSTNEREN

Annette Gerlif er uddannet miljøingeniør fra Aalborg Universitet i 1999 og billedkunstner fra Aarhus Kunstakademi i 2008. Annette arbejder primært med maleri, grafik og installation.

Annette Gerlif er medstifter af det kunstneriske udstillingssted DRIFTSKONTORET, som har lokalitet på Bruunshaab Gl. Papfabrik. 

Annetts kunst er i udgangspunktet altid karakteristisk ved den åbenlyse interesse for den konkrete fysiske verdens forskellige rum og arkitektoniske formationer, samt naturens geometri og farver. 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

4. okt. kl. 7.15

4. okt. kl. 8

4. okt. kl. 9

4. okt. kl. 10

4. okt. kl. 11

4. okt. kl. 12

4. okt. kl. 13

4. okt. kl. 14

4. okt. kl. 15

4. okt. kl. 16

4. okt. kl. 17

4. okt. kl. 18

X