20. juni: Annelie Grimwade Olofsson / Walking Landscapes Bornholm

TID: 20. juni 2021 kl. 8-20
RUTE: 39 km fra Haralds Havn til Årsdale Havn
KATEGORI: Kunstner, aktivist og designer

 

DRIFTING MATTER

Annelie Grimwade Olofsson søgte at forstå de mange facetter af plastikforurening gennem Drifting Matter.

 

Hun bar en skulptur lavet af havplastik gennem landskabet i 12 timer, mens hun gik fra Haralds Havn til Årsdale. Hver time delte hun information om plastik og reflekterede over, hvad hun havde lært af at opsøge, udforske, forske, skabe og engagere sig i plastikforurening på Bornholms kyststrækninger.

 

Fra Svaneke gik hun sammen med Vicente Bueso Bordils, en ingeniør med speciale i energi og bæredygtighed, som arbejder for den lokale affaldshåndtering BOFA. Her lærte hun mere om plastiklogistik og hørte om Vicentes egne erfaringer med at forsøge at leve et plastikfrit liv.

 

Den primære inspiration til projektet er fænomenet Plastiglomerates, et kapitalocænt hybridmateriale, der opstår, når havplastik smelter sammen med sand og andre materialer. De kunstige sten blev opdaget i 2014 på Hawaiis strande, men Annelie har også fundet dem på Bornholm.

 

Annelie Grimwade Olofsson brugte Walking Landscapes til at reflektere over og fremhæve sociale og miljømæssige problemer forbundet med plastproduktion, forbrug og forurening.

 

OM KUNSTNEREN

Annelie Grimwade Olofsson, født i Sverige, er kunstner, designer og aktivist med en bachelorgrad i design fra Det Kongelige Danske Akademi, hvis arbejde vises i Europa, Asien og USA. Grimwade er en tværfaglig skaber, som udforsker sammenhængen mellem industri, samfund og miljø fra et materielt synspunkt. Hun arbejder typisk med sociale og miljømæssige spørgsmål i krydsfeltet mellem kunst, design og aktivisme.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

20. juni kl. 9

20. juni kl. 10

20. juni kl. 11

20. juni kl. 12

20. juni kl. 13

20. juni kl. 14

20. juni kl. 15

20. juni kl. 16

20. juni kl. 17

20. juni kl. 18

20. juni kl. 19

20. juni kl. 20

20. juni kl. 21

CREDITS

Annelie Grimwade Olofsson