15. juni: Anna Navndrup / Walking Landscapes Bornholm

TID: 15. juni kl. 07.00 – 19.00
RUTE: Starter på P-plads ved Oksemyrvej og følger Højlyngsstien mod nordvest.
KATEGORI: Skulptur
DELTAG: Mød Anna ved afslutningen af hendes vandring og lav din egen fremkaldelse i skoven. Mødested: P-plads – Søndre Borgedal kl. 20.00.
Medbring: Tøj der må blive beskidt. Anna sætter jer godt i gang og udleverer alt hvad der skal bruges til gipsafstøbningen. Drag afsted og find dit eget stille sted i landskabet, eller lav en fælles afstøbning med en ven, en fremmed eller hele din familie.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

FREMKALDELSE

I værket Fremkaldelse søger designer Anna Navndrup at udtrykke sin vandring gennem det varierede landskab på Højlyngsstien med en serie gipsafstøbninger.

Vandringen starter ved Oksemyr i den nordøstlige del af Paradisbakkerne og følger landskabets topografi mod nordvest. Oksemyr er et moseområde, der som navnet antyder i tidligere tider har fungeret som vandhul for kreaturer. Vandet herfra og fra andre kilder på vandringen bruger Anna til sine gipsafstøbninger.

Gipsen er sammen med vandet det medium, der skal fastholde det fysiske aftryk mellem krop og landskab; hud mod ø, kunstner mod hjemstavn. Gipsmassen dikterer et tempo og skaber pauser i vandringen, de steder i landskabet, hvor gipsen bliver støbt.

Kunstneren undersøger gennem gentagne afstøbninger om sådan en pause med landskabet kan skabe ny intimitet og stedsbevisthed.

 

OM KUNSTNEREN

Anna Navndrup har en bagrund i arkitektonisk design, hvor hun særligt har arbejdet med taktile og rummelige installationer. Med en master i interaktionsdesign kombinerer hun sin interesse for den rummelige og den interaktive oplevelse i sine værker. Det bornholmske landskab er Annas barndomslandskab, som hun siden har genbesøgt både som turist, researcher og som kunstner.

 

CREDITS

Anna Navndrup

X