11. sept.: Anna Caroline Kristensen / Walking Landscapes Roskilde

TID: 11. september kl. 10.00-22.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE:Kysten ved Sct. Hans Have via Sct. Hans Hospital, Sct. Hans Kilde, Kællingehaven, Sct. Hans Have, Boserup Skov og Kapellet i Sct. Hans Have. Slutter igen ved kysten ved Sct. Hans Have.
DELTAG: Hele vandringen kan opleves online, eller publikum kan slutte sig til på den yderste spids ved kysten af Kællingehaven kl. 15.15. Tilmeld dig på tlf. 29297327. Læs mere nedenfor.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

AT LYTTE TIL VANDETS STEMME

Vand er modtageligt. Vand bærer stemninger og oplevelser med sig videre i kredsløbet. Vand har hukommelse.

Vores krop består af 70% vand. Vi er forbundet på tværs af kroppe og landskaber gennem vandets kredsløb. Hvordan vi behandler vandet, er vigtigt. Hvordan vi behandler os selv og vores omgivelser, er vigtigt. Det er alt sammen forbundet. Vi er fælles om vandet, og det sætter spor i os, former os, giver os liv. Før vi var mennesker, var vi fisk. Vi kommer til vores ældgamle hjem, når vi ankommer til vandet.

Vandringen er en udforskning af sammenhængen mellem natur, vand, sygdom og samfundsnormer gennem leg, humor, nysgerrighed og barnlig forundring. Badekarret er udgangspunktet og samlingspunktet i min vandring. Herfra vil jeg gå til Sct. Hans Kilde, Sct. Hans Hospital, Sct. Hans Have, Boserup Skov, Kællingehaven og Kapellet i Sct. Hans Have. Jeg vil hele tiden vende tilbage til badekarret for at integrere de oplevelser, jeg får på min vandring, og denne venden tilbage til er grundelementet i at lytte og skabe balance.

Vand har en kæmpe kraft og betydning. Vi ser flere og flere enorme skybrud og voldsomme oversvømmelser. Havet spiser af vores kyster. Vandstanden stiger. Mens vandet i andre områder forsvinder og skaber tørke. Jeg tænker, at vandet er i oprør mod den måde, vi behandler vores jordklode på, og dette er vandets måde at kommunikere på.

Vandet inde i mig er også i oprør. Det protesterer mod accelerationen i vores samfund, mod de evige krav om effektivitet og produktivitet. Vandet kalder på langsomhed, pause, ro og hvile. Rum for refleksion, tid til at lytte og mærke. Vandet kalder på at forbinde mig til den vildskab, styrke og kraft, som vandet rummer. Vandet kalder på at forbinde mig med naturen og vende opmærksomheden mod naturens cyklus og de rytmer, som vi er en del af.

TAG MED PÅ VANDRING KL. 15.15

Tag med på en rejse, hvor vi undersøger, hvordan vandet forbinder os, og hvordan vi kan sanse de landskaber, vi befinder os i. Vandringen tager ca. 2 timer og slutter i Sct. Hans Have og henvender sig til voksne og børn fra 12 år (ifølge med voksne), som er nysgerrige og har lyst til at bruge deres krop og sanser. Max 15 deltagere. Tag praktisk tøj og behagelige sko på. Medbring evt. badetøj og håndklæde. Under vandringen filmes og live-streames to korte sessions, hvor du som deltager vil være med på videoen. Tilmelding dig på 29297327.

OM KUNSTNEREN

Anna Caroline Kristensen (f. 1996) studerer sin bachelor i kunst på Bergens Kunstakademi. Hun har tidligere studeret Dance and Somatics i Joensuu, Finland og gået på den eksperimenterende kunstnerledte institution Lunga School i Seydisfjordur, Island. Hun bruger bevægelse, krop og sanser som startskud til at skabe oplevelser og fortællinger med udgangspunkt i fantasi, utopier, menneskelig opførsel, samfund og kultur. Hendes praksis trækker på elementer fra dans, teater, lyd og video.

____________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG FRA D. 11. SEPTEMBER 2021

VIDEOS

11. sept. kl. 10

11. sept. kl. 11

11. sept. kl. 12

11. sept. kl. 13

11. sept. kl. 14

11. sept. kl. 15

11. sept. kl. 16

11. sept. kl. 17

11. sept. kl. 18

11. sept. kl. 19

11. sept.. kl. 20

11. sept. kl. 21

11. sept. kl. 22

CREDIT:

Andrea Bonderup

X