7. aug.: Anette Asp Christensen / Walking Landscapes Aabenraa

TID: 7. august kl. 06.00-18.00
KATEGORI: Undersøgelse / Performance
RUTE: Tinglev-egnen; Heds, Bredevad, Bylderup, Rens, Store Jyndevad, Søllingvrå, Terkelsbøl, Tinglev, Lovtrup Vestermark, Ulvemosen, Smedager, Vollerup
DELTAG: Se med online
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

ET STED PÅ JORDEN

På min vandring genbesøger jeg min barndoms landskab på Tinglev-egnen, det flade, intensivt dyrkede landbrugslandskab vest for Aabenraa. Jeg er igen opdagelsesrejsende i det landskab, der engang stod mig nært, og som har været med til at forme mig.

Vandringen er en legende, kropslig undersøgelse af landskabet. Det er en undren over, hvordan landskaber forandrer sig, og ressourcer forbruges. Jeg lytter – til stedet og til sansninger og huskninger – og lader dem inspirere til bevægelse og kropslige installationer. Rejser gennem majsen for igen at blive indianer. Dykker ned i jorden og ind bag scenografien i sommerlandet. Tager landskabet på mig og finder nye udsigter.

Det er en naiv fascination af livsprocessernes uendelige kredsløb og en udforskning af nyt land. En samtale og en dans med dyrene, afgrøderne, landevejene, solcellerne og horisonten. En insisteren på samhørighed og kropslig forbundenhed, på at overskride adskillelsen mellem natur og menneske. Et forsøg på at forbinde sig til det, der var engang, igennem det, der er nu; på at forankre de indre landskaber i de ydre landskaber og være en del af det store ufattelige hele.

Walking Landscapes Aabenraa Annette AspOM KUNSTNEREN

Anette Asp Christensen er koreograf, danser, fysisk performer, dukkespiller og -mager, samt kunstnerisk leder af WunderVerk. Hun har produceret en række værker, som engagerer publikum i intime spillerum og sansemættede fortællinger, baseret på publikumsinddragelse, papir- og dukketeater og med rødder i hendes baggrund som danser og fysisk performer. Hun er optaget af undersøgelsen som værk, metode og format, af publikumsrelationer og formidlingsformer, der kan skabe plads i vores samfund til at være menneske, til nysgerrighed, forundring og fordybelse.

Med vandringen slår hun ind på et nyt spor og hun fordyber sig i en tematik, der kredser om vores forhold til landskabet og naturen omkring os og i os selv. Samtidig åbner hun for en undersøgelse og en iværksættelse der i højere grad er orienteret mod det sociale og mod det lokale samfund, hvor publikum inddrages i selve undersøgelsen og samtalen som medskabende og medreflekterende deltagere.

 

DOKUMENTATION

VIDEOS

7. aug. kl. 6

7. aug. kl. 7

7. aug. kl. 8

7. aug. kl. 9

7. aug. kl. 10

7. aug. kl. 11

7. aug. kl. 12

7. aug. kl. 13

7. aug. kl. 14

7. aug. kl. 15

7. aug. kl. 16

7. aug. kl. 17

7. aug. kl. 18

CREDIT: 

Portræt: Lise Lotte Urfe
Foto af køer: Anette Asp Christensen

X