Thomas Lagermand Lundme Metropolis København 2022

Vi er historien – af Tomas Lagermand Lundme

En fortælling om mennesker i byen – om byen i mennesket
AFHOLDT:
Tors. 8. sept. kl. 17.00 / Assistens Kirkegård – mødested v. kapellet
Fre. 9. sept. kl. 17.00 / Ørstedsparken – mødested indgangen v. Nørre Farimagsgade/Ahlefeldtsgade
Lør. 10. sept. kl. 15.00 / Skydebanehaven – mødested indgangen v. Absalonsgade
VARIGHED: 1 time

 

Hver dag vandrer vi forbi hinanden på gaden. Vi bor tæt op og ned ad hinanden. Vi kigger stjålent på hinanden i supermarkedskøen. Men hvad ved vi egentlig om alle de mennesker, som bor sammen med os i byen? Og kan deres historier mon hjælpe os til at forstå os selv bedre?

Vi har alle hver vores fortælling, og forfatter/dramatiker Tomas Lagermand Lundme vil nu bringe disse personlige historier frem i lyset. Historier om at være menneske her og nu. På godt og ondt. Vi er mennesker i en by. Byen er scenografi for vores historier og væver dem sammen.

At fortælle og at lytte til historier har altid samlet os. Materialet for de tre vidt forskellige historier, der fortælles i tre forskellige parker, er de fremmødte. For at være med, må du dele noget af din egen historie. Alle deltagere får tildelt roller og indgår i handlingen i en kollektiv fortælling, der rummer både det individuelle og fællesskabet.

Tomas lagermand Lundme Vi er historien Metropolis København 2022Historierne får stemme og krop i form af skuespiller Birgitte Prins, som vil være publikums guide. Tomas og Birgitte guider deltagerne gennem en række nedslag, hvor man fordyber sig i egne oplevelser, følelser og stemninger, der derefter indgår i den overordnede historie og efterfølgende efterlades på forskellige måder i parkerne, når ritualet afsluttes.

Hver af de tre historier rummer både en indsigt i sig selv, i andre og i byen som en ramme for liv, der leves side om side, men som oftest ikke fortælles – en fælles autofiktion.

Vi er historien er et kollektivt spejl om at se sig selv i øjnene.

 

Thomas Lagermand Lundme Metropolis København 2022OM KUNSTNEREN

Tomas Lagermand Lundme er uddannet fra Forfatterskolen og Kunstakademiet og arbejder som forfatter, dramatiker, manuskriptforfatter, billedkunstner og performer. Han har altid været interesseret i at fortælle historier. Oftest med udgangspunkt i sit eget liv, hvor han har talt og skrevet om svigt, afmagt, selvdestruktiv adfærd, overgreb, selvhad, angst, fysisk og psykisk vold.

Han har åbent, empatisk og sårbart brugt sig selv og sin egen historie til at prøve at forstå en verden, der til mange tider kan virke umulig at forklare, men hvis man insisterer og giver sig selv lov til at være en anden for at forstå sig selv, kommer man tit tættere på en brugbar sandhed.

 

Foto 2: Marie Bentzon Sørensen