Thomas Bentin Metropolis København 2022

Through the Wall – af Thomas Bentin

En koreograferet rejse gennem byen
AFHOLDT:
Fre. 19. aug. kl. 16.00
Lør. 20. aug. kl. 11.00
Søn. 21. aug. kl. 11.00
MØDESTED: Foran HUMAC-butikken ved Nørreport St., Frederiksborggade 11
HVAD: Koreograferet performancevandring
VARIGHED: 50 min.

 

Through the Wall tager dig på en koreograferet vandring gennem det urbane landskab og viser dig byen fra en ny vinkel.

Følg de tre performere gennem det centrale København, hvor biler og mennesker farer afsted eller samles for at spise, drikke eller spille bold. Performerne dukker op ud af det blå for igen at forsvinde, mens de leger, undersøger og interagerer med bylandskabets arkitektur.

Kroppe klasker mod mure, smelter nedad trapper og ruller gennem græs, og de lader dig genopdage den særegne kontrast og skønhed, som denne ophobning af cement, metal, kød og knogler, som vi kalder en by, besidder.

Forestillingen undersøger kroppens møde med den urbane virkelighed og bringer liv og vitalitet til ellers anonyme steder, hvor kroppen normalt ikke kommer til udtryk. Med inspiration fra byens bevægelser og arkitekturens former tilføjer danserne et ekspressivt lag til de velkendte omgivelser og intensiverer oplevelsen af byens tekstur, stemning og bevægelse.

Forestillingen skabes til og opføres i hver i deres unikke version i København, Helsingør (Passage Festival 27.-30. juli) og Køge (12.-14. aug.).

Thomas Bentin Metropolis København 2022

 

AT BRYDE GENNEM MUREN – TANKER FRA KOREGRAFEN

“Through the Wall transporterer dig til NU´ET. Der, hvor du får øjnene op for omgivelserne. Der, hvor du træder ud af hverdagen og det forventede og pludselig ser det sted, du står, sanser det, tager det ind.

Det ordinære kan være ganske ekstraordinært. Det er muren af det velkendte og det forventede, som vi prøver at bryde igennem. Jeg håber at få dig til at se det magiske, poetiske og kraftfulde i noget hverdagsligt.

Og så lad os for en gangs skyld sætte spørgsmålstegn ved det normale. Hvad er det normale at gøre her? Hvorfor er det, der sker nu, så unormalt?

Vi tilføjer simple, ekspressive handlinger til et sted for at gøre det til en del af din historie, som du helt selv må komponere inde i dit hoved.”
Thomas Bentin

 

OM KOREOGRAFEN

Thomas Bentin Works er instrueret af den danske danser og koreograf Thomas Bentin. Efter at have arbejdet mere end 20 år som performer og koreograf i Danmark, Europa og Sydamerika er hans kompagni nu baseret i Køge.

Med en passion for bevægelse, musikalitet og en subtil humor udforsker han temaer om menneskelig adfærd. De seneste tre år har han primært fokuseret på, hvordan teater og dans kan bidrage til vores liv uden for teaterbygningen og interagere med det miljø, vi lever og arbejder i.

www.thomasbentin.com

Thomas Bentin Metropolis København 2022CREDIT

Koncept & Koreografi – Thomas Bentin
Kunstnerisk konsulent – Poul Laursen
Performere – Anette Toiviainen, Nikoline Due, Marco Rizzi
Kostumedesign – Ane Katrine Schyth Kjær
Lyddesign – Jonas Jørgensen
Produktionsleder & Fotograf – Luna Stage Kramer
Guider: Emma Hornum, Ulrik Ørsnes Jansen og Mikkel Mallow
Administration – Projektcentret
Produceres af – Thomas Bentin Works

En særlig tak til performerne, som deltog i den første research: Mikkel Mallow, Liva Spangegaard, Thomas Smith, Emma Hornum, Frida Grant, Marie Kim Skovgaard Larsen og Ulrik Ørsnes Jansen.

For alle aldre fra 10 år og opefter.

 

Opføres i samarbejde med Metropolis og Passage Festival Helsingør med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Aage & Johanne Louis-Hansen Fonden og Køge Kommunes Kulturpulje.