Nana Francisca Schottländer Sympoiesis Liselund

Sympoiesis af Nana Francisca Schottländer – Liselund Laboratorium Møn

Video- og lydværker, hvor kroppen møder landskabet
DATO: December 2021
STED: Liselund Have, Møn
KATEGORI: Installation

 

Huden er en membran, hvor verdener og væsener mødes, hvor liv udveksler med liv. Krop og træer, hud og sten, ånde og jord.

Hver måned gennem et år udforsker Nana Francisca Schottländer Liselund Have og de forskellige årstiders liv og fænomener. Kroppen er hendes redskab til at gå i dialog med træer, svampe, visne blade, søer, skrænter, vejret, lyset og mørket.

Sympoiesis betyder samskabelse – et skabende moment på tværs af menneske og mere-end-menneske, hvor de går hinanden i møde i nye synteser. Disse kropslige møder med landskabet dokumenteres i video og foto – i nærbilleder, hvor kroppens og havens konturer går i symbiose, og i optagelser på afstand, hvor menneskekroppen falder ind som endnu en skulpturel form i landskabet.

Materialet komponeres til en række video- og lydværker, der i ly af decembers vintermørke installeres de steder i haven, hvor de er optaget.

Som besøgende kan du bevæge dig ud i landskabet på en vandring gennem havens liv, årstidernes transformationer og udvekslingerne mellem en menneskekrop og landskabets mangeartede kroppe.

Nana Francisca Schottländer Sympoiesis Liselund Møn Metropolis

OM NANA FRANCISCA SCHOTTLÄNDER

Nana Francisca Schottländer har siden 2000 arbejdet i krydsfeltet mellem dans, performance, installation og konceptkunst. Det står centralt i hendes arbejde, at hun bruger sin egen krop som et levende redskab til udforskning og skabelse. Hendes projekter spænder over koreografiske værker, performative installationer, video og performative interventioner i offentlige rum. SYMPOIESIS er blevet til i samtale med biolog Susanne Rosenild og i samarbejde med fotograf Thomas Gunnar Bagge.

 

Foto: Thomas Gunnar Bagge

Nana Francisca Schottländer Sympoiesis Liselund Møn Metropolis

X