Sympoiesis af Nana Francisca Schottländer - Liselund Laboratorium - Metropolis

Sympoiesis af Nana Francisca Schottländer – Liselund Laboratorium Møn

En kropslig dialog med Liselunds landskaber i tekst, video og fotografi
DATO: 12. december-30. januar / lørdage og søndage kl. 10.00-18.00 i januar
STED: Liselund Have, Møn – video i drivhuset / fotos udendørs i haven
KATEGORI: Installation
GRATIS ADGANG

 

Det første, der møder mig, er rødderne: Lemmer, forgreninger.

Nedborede, holdende sammen på det hele i et sejt greb om jorden.

Forgreningernes mønstre går igen – multiplicerer sig i det uendelige. På tværs af træer, bække, mos og min egen krop. De filtrer sig ind i hinanden i lag og forskydninger; kalejdoskopiske gentagelser. Som et fælles sprog, en fælles kode, der løber på tværs af entiteter og materialer.

 

Hver måned gennem et år har Nana Francisca Schottländer udforsket Liselund Have og de forskellige årstiders liv og fænomener. Kroppen er hendes redskab og huden en membran, hvor verdener og væsener mødes, hvor liv udveksler med liv; træ og krop, vand og hud, kød og sten, lys og mørke.

Sympoiesis betyder samskabelse, og værket er et skabende moment, hvor menneske og mere-end-menneske mødes i nye synteser. De kropslige møder med landskabet er i samarbejde med fotograf Thomas G. Bagge dokumenteret i video og foto, hvor kroppens og havens konturer går i symbiose, og menneskekroppen falder ind som endnu en skulpturel form i landskabet.

Materialet er komponeret til en række videoværker, der i ly af decembers vintermørke samles i en installation i haven.

Her kan du rejse gennem havens liv, årstidernes transformationer og udvekslingerne mellem en menneskekrop og landskabets mangeartede kroppe.

Sympoiesis af Nana Francisca Schottländer - Liselund Laboratorium - MetropolisOM NANA FRANCISCA SCHOTTLÄNDER

Nana Francisca Schottländer har siden 2000 arbejdet i krydsfeltet mellem dans, performance, installation og konceptkunst. Det står centralt i hendes arbejde, at hun bruger sin egen krop som et levende redskab til udforskning og skabelse. Hendes projekter spænder over koreografiske værker, performative installationer, videoværker og performative interventioner i offentlige rum.

SYMPOIESIS er blevet til i dialog med bøgerne Træernes Hemmelige Liv af Peter Wohlleben og Meeting the Universe Halfway af Karen Barad og i samarbejde med fotograferne Thomas Gunnar Bagge og Mikkel Ulriksen.

…. human bodies, like all other bodies, are not entities with inherent boundaries and properties but phenomena that acquire specific boundaries and properties through the open-ended dynamics of intra-activity. Humans are part of the world-body space in its dynamic structuration.

– Karen Barad, Meeting the Universe Halfway

 

Foto og video: Thomas Gunnar Bagge

Sympoiesis af Nana Francisca Schottländer - Liselund Laboratorium - Metropolis

Download pressefotos her