Tora Balslev - Metropolis 2022

STOFskifte – af Tora Balslev

Ekspedition i Prøvestenens bjerglandskab
DATO: AFHOLDT 9.-18. juni
MØDESTED
Torsdage/fredage samt lørdag 25. juni: Prøvestensbroen – ved indkørsel til Prøvestenen / C-vej, 2300 Kbh. S – find vej
Lørdag 11. og 18. juni: Amaliehaven ved kajen – derfra sejlads til Prøvestenen – find vej
HVAD: Vandreperformance
BILLET: 0 kr. torsdag-fredag samt lørdag 25. juni, men kræver reservation / 150 kr. lørdag 11. & 18. juni for sejlads

 

Bestil billet

 

Bjerge af knust asfalt. Af smadret beton. Af råstoffer i transit. I STOFskifte møder du byen, før den bliver til – eller efter, den er forsvundet.

Danser og koreograf Tora Balslev tager os med ind i et ellers lukket land: Prøvestenen, hvor tonsvis af råstoffer køres og sejles ind og ud i et konstant flow. Hver dag skaber de tonstunge gravemaskiner nye bjergformationer af mineralerne. Hver dag et nyt landskab.

STOFskifte åbner lågen til dette mystiske sted og lader os møde byens byggesten med vores egen krop. Her ligger bjerge af sten og bunker af den asfalt, som før var vej, men som nu er gravet op, pulveriseret og venter på at blive en del af et nyt byggeprojekt.

Tora guider dig, din krop og dit sind til et helt særligt møde med et landskab i evig forandring. Med alle sanser aktiveret, med kroppen i aktion, med tankerne dybt begravet i mødet med en mineralsk metabolisme bliver du en del af byggeriets koreografi.

Du bliver en del af landskabet, akkurat som det allerede er en del af dig. Du skal vandre. Du skal mærke. Du skal se. Du skal lege. Du skal være.

 

 

Et møde med dig selv

Dette møde med byens råstoffer er i virkeligheden et møde med dig selv. Et møde mellem menneskekroppens mikrober og de millioner af år gamle mikrober, som har forvandlet sig fra planter til råolie og nu har fundet vej ind i asfalten. Vi er alle i konstant forvandling.

STOFskifte er en øvelse i sameksistens. En performativ rejse, hvor vi bliver bevæget af landskabet, der bliver bevæget af os. Materialer fra vidt forskellige tider og steder møder her hinanden, inden de rejser videre. Fortid og fremtid i ét. En bevægelse, der spejler Jordens egen, hvor mineralerne ligeledes er på konstant rejse. Men her er tempoet accelereret til det ekstreme.

Er det sådan, mange af os mennesker også lever i dag? Som sprængt i tid og rum med et indre landskab, der forsøger at få bare et øjebliks ro til at falde på plads?

 

Tora Balslev Stofskifte Metropolis 2022

 

OM KUNSTNEREN

Tora Balslev er performance- og scenekunstner. Hun er kunstnerisk leder af kompagniet Daily Fiction og er optaget af relationen med det andet-end-menneskelige. Hun arbejder koreografisk og meditativt med at opløse identitet og afgrænsning for at muliggøre oplevelser af at træde i forbindelse med sine omgivelser.

Arbejdet er drevet af behov for en ny ansvarlighed. Værkerne søger ny intimitet og sensitivitet over for de kroppe, som både udgør daglige omgivelser og eksistensgrundlag. Mange er enige om, at det er på tide at tage hånd om klimaet og naturen. Spørgsmålet er, om vi overhovedet kan tage vare på en natur, som vi ikke har en håndgribelig fornemmelse af.

Komponist: Niels Lyhne Løkkegaard
Dramaturg: Betina Birkjær
Koreografisk konsulent + lydafvikler/guide: Antoinette Helbing
Tora Balslev Stofskifte Metropolis København 2022

DATOER
Tors. 9. juni kl. 20.00 / Mødested: Prøvestensbroen
Fre. 10. juni kl. 20.00 / Mødested: Prøvestensbroen
Lør. 11. juni kl. 19.00 / Mødested: Amaliehaven – sejlads herfra til Prøvestenen

Tors. 16. juni kl. 20.00 / Mødested: Prøvestensbroen
Fre. 17. juni kl. 20.00 / Mødested: Prøvestensbroen
Lør. 18. juni kl. 19.00 / Mødested: Amaliehaven – sejlads herfra til Prøvestenen

Tors. 24. juni kl. 20.00 / Mødested: Prøvestensbroen
Fre. 25. juni kl. 20.00 / Mødested: Prøvestensbroen

Varighed: torsdag-fredag samt lør. 25. juni: 2 timer / lørdag 11. & 18. juni: 3 timer inkl. sejlads

 

PRAKTISK INFO
Deltagelse kræver, at du er godt gående.
Klæd dig praktisk efter vejret i tøj, der må blive beskidt. Forestillingen gennemføres ved let/moderat regn.
Tag praktisk fodtøj på, som du går godt i, og som må blive beskidt.
Prøvestenen er normal lukket for besøgende. Al færdsel på området er derfor på eget ansvar og kræver, at man er iklædt en refleksvest, der udleveres ved start.

Parkering ved Prøvestenen: se kort her

NB! Kun 20 pladser per forestilling. Har du bestilt og bliver nødt til at aflyse, venligst send en mail til info@kit.dk

 

Tora Balslev Prøvestenen København Metropolis 2022 Stofskifte

STOFskifte er skabt af Tora Balslev i samarbejde med Metropolis – Københavns Internationale Teater samt Norrecco og Dansk Natursten med støtte fra Statens Kunstfond, Københavns Kommune, Nordea-fonden og Amager Øst Lokaludvalg

 

Foto: Jens Juul