Tora Balslev Stofskifte Metropolis 2022

stedSANS – Tora Balslev & Felia Gram-Hanssen

AFHOLDT
31. aug. kl. 19.00-21.00: Ekspedition
1. sept. kl. 17.00-19.00: Ekspedition
9. sept. kl. 14.00: Performancevandring – mødested: foran Refshalevej 173A / Copenhagen Contemporary – se lokation
9. sept. kl. 16.30: Artist talk (ingen tilmelding) / Kolonien – se lokation
10. sept. kl. 11.00: Performancevandring – mødested: foran Refshalevej 173A / Copenhagen Contemporary – se lokation
31. aug.-10. sept.: Udstilling (ingen tilmelding) – se åbningstider nedenfor / Kolonien – se lokation
STED Refshaleøen – mødested varierer, nærmere info følger
HVAD performance / vandring / udstilling
SPROG Dansk
GRATIS – reservation pga. begrænset plads
Reserver billet

 

Hvordan kan kunst og performance få landskabet til at tale?

stedSANS er en kunstnerisk undersøgelse af Refshaleøen. En undersøgelse, der lytter til alle stemmer. Træer, asfalt, bygninger, spildevand, sten, insekter…

Refshaleøen er midt i en stor forvandling. Fra skibsværft over fristed for kreative sjæle til fremtidens bydel. Det har skabt en sprække i tid og rum, og du kan være med til at undersøge, hvad der dukker frem af den. Hvor ser vi industriens spor i ydre og indre landskaber?

Når vi møder et sted, møder vi også os selv. stedSANS fejrer et af det centrale Københavns sidste frirum og åndehuller ved at lytte til stedets stemmer for at se, hvilke stemmer vi skal tage med videre på fremtidens Refshaleø.

Tora Balslev stedsans Metropolis 2023EKSPEDITIONER


Danser Tora Balslev inviterer på ekspeditioner ud i øens forskellige landskaber, og du kan komme med 31. august og 1. september.

Som deltager i en ekspedition skal du lytte til landskabet gennem kroppen. Gennem sansninger indsamler vi stedets synlige og usynlige essenser. Du skal røre, læne, lege, lade din krop forme af stedets linjer og følges med et blad i vinden – alt sammen for at lære stedet bedre at kende.

Undersøgelserne foregår de steder på øen, hvor transformation træder tydeligt frem, og vi udforsker, hvad der dukker op, når et sted mødes med ømhed og omsorg.

Ud over de to åbne ekspeditioner undersøger Tora stedet sammen med grupper, som har en praksis inden for ømhed, omsorg, kunst, krop og sanselighed. Det er Center for Kunst og Mental Sundhed, Akademiet for Musik, Dans og Teater og Psykomotorikuddannelsen.

Tora Balslev stedsans Metropolis 2023FÆLLES VANDRING

De sidste dage, 9.-10. september, skaber Tora Balslev og billed-/lydkunstner Felia Gram-Hanssen en performancevandring med det materiale, som vi i fællesskab har samlet, skabt og tænkt i løbet af de foregående 14 dage. Tora og Felia har lyttet, og nu videregiver de, hvad de har hørt, i en vandring med fokus på forvandling, renselse og spor.

Som publikum er du en del af en gruppe, der vandrer gennem de steder, som er blevet undersøgt. Du hører fortællinger om stedet flettet sammen med lydlandskaber og stemmer fra undersøgelserne, der fortæller, hvad de har mødt her. Du ser danseren træde ind på stedet og genudføre de bevægelser, som fælles lytning har kaldt frem.

Vandringen udføres kun to gange for et lille publikum, som med langsomme skridt betræder stedets klangbund som Industriens Ikon, et sted for vækst og masseproduktion – og spørger stille: Hvor skal vi hen?

Varighed: 2 timer
Mødested: foran Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, Refshaleøen

Tora Balslev stedsans Metropolis 2023UDSTILLING

Erfaringer høstet i fællesskab på ekspeditionerne bliver samlet i en udstilling med lyd, ord og billeder. Billed- og lydkunstner Felia Gram-Hanssen samler aftryk og refleksioner i en installation, der forankrer det flygtige. Et vindue ind til stedets sansede essenser.

Udstillingen finder sted i KOLONIEN, en lille stemningsfuld bygning af Jane Ostermann-Petersen placeret centralt på Refshaleøen.

Udstillingen fungerer samtidig som et åbent arbejdsrum for kunstnernes forberedelser til den fælles vandring.

9. september kl. 16.30 holder vi artist talk – et refleksionsrum, hvor du kan få en kold drink og være med i en uformel samtale mellem kunstnerne og landskabsarkitekt Bettina Lamm, som har fulgt projektet.

Åbningstider i udstillingen
Man.-fre. + søn.: kl. 14.00-18.00 (1. sept. kl. 14-16)
Lørdage: lukket

Tora Balslev stedsans Metropolis 2023OM KUNSTNERNE

Danser og performancekunstner Tora Balslev er kunstnerisk leder af kompagniet Daily Fiction. Hun er optaget af relationer med flerartede fællesskaber og arbejder koreografisk og meditativt med oplevelser af at være i forbindelse med sine omgivelser. Et arbejde drevet af et behov for en ny ansvarlighed. www.dailyfiction.dk

Billed- og lydkunstner Felia Gram-Hanssen skaber performative og installatoriske opsætninger, hvor hun udforsker lyd, billede og bevægelse. Tora og Felia har samarbejdet siden 2012 i værker vist på bl.a. Den Frie Udstillingsbygning, Charlottenborg og Overgaden.

Tora Balslev stedsans Metropolis 2023CREDITS

Idé & koncept, ekspeditioner og medvirkende performer: Tora Balslev
Udstilling, lyd: Felia Gram-Hanssen
Kunstnerisk sparring: Bettina Lamm, Lasse Mouritzen, Stine Degerbøl
Foto: Jens Juul (top), Marine Gastineau (øvrige)
Producent: Metropolis og Daily Fiction
Lokale samarbejdspartnere: By & Havn og Refshaleøens Ejendomsselskab
Støttet af: Nordea-fonden og In Situ/Creative Europe