Sisters Hope Metropolis København 2023

Sensuous City Local – Sisters Hope

AFHOLDT 12.-13. / 14.-15. / 16.-17. maj – individuel mødetid kl. 12.00-14.00 / slut ca. 24 timer senere
STED: Refshaleøen – mødested oplyses i velkomstbrev
HVAD: 24-timers performance og byvandring
BILLET: 290 kr. + gebyr via Billetto
Køb billet

 

Sanse-ekspedition i Refshaleøens poetiske landskaber

Vær med i Sisters Hopes nyeste 24-timers performance – byvandring, iscenesættelse og meditativ udforskning af Refshaleøens landskaber. Sammen går I på jagt efter Refshaleøens poesi, skønhed og sanselighed, både inde og ude.

Måske følger I vandets vej eller lader jer guide af områdets lyde. Måske bevæger I jer under jorden, for at mørket kan omfavne jer. Om dagen vandrer I i små grupper, og om aftenen samles I med de andre grupper til et varmt måltid og fælles overnatning i bløde rammer.

Sisters Hope Metropolis København 2023Refshaleøen var i sin storhedstid skibsværft og center for tung industri. Nu vil Sisters Hope skærpe jeres sanser for at bringe jer i kontakt med øens bløde, æstetiske og stoflige dimensioner. Sensuous City Local er en rituel vandring og performance, hvor I sammen søger efter de poetiske sprækker på Refshaleøen, der lader os skimte en ny tid, en anden ånd.

I løbet af de 24 timer undersøger I områdets poetiske grundstoffer. Hvilke atmosfærer og følelser gemmer der sig her? I udfører aktiv grundforskning, og jeres opdagelser vil blive delt med områdets udviklere, som de kommende årtier skal forvandle det rå landskab til en ny bydel. I bidrager til at skabe drømme og visioner for Refshaleøen som et område med plads til poesi, skønhed og sanselighed.

Sisters Hope Metropolis København 2023OM SISTERS HOPE

De seneste år har Sisters Hope med det anerkendte format Sensuous City, udviklet og præsenteret sammen med Metropolis, udforsket byen i et potentielt fremtidigt Sensuous Society. Med det nye format Sensuous City Local fokuserer de undersøgelsen i et afgrænset område, denne gang på Refshaleøen.

Sisters Hope er en prisbelønnet performancegruppe anerkendt for deres stærke, performative koncepter, hvor de fremmaner visioner om et fremtidigt samfund, der sætter det sanselige og poetiske i centrum. I performanceformatet Sisters Academy har Sisters Hope gennem en årrække undersøgt skolen i et fremtidigt samfund. Aktuelt har Sisters Hope fokus på en mere permanent beboelse af kunsten, hvilket bl.a. kommer til udtryk i det 5-årige performanceværk Sisters Hope Home, der åbnede i Hedehusene i 2021.
www.sistershope.dk

Sisters Hope Metropolis København 2023OMTALE

Sensuous City blev i Politiken i 2022 udnævnt til én af ”fem af dansk teaterhistories vildeste performances”:
”De tog styring over vores tid i 24 timer, og i en hverdag, hvor alle har travlt, blev det en grundtræning i at (gen)opleve sanseberedskabet og opleve, hvordan den by, vi bor og færdes i hver dag, egentlig lyder, lugter og føles.” Læs mere.

Politiken skrev i sin anmeldelse af Sensuous City i 2019:
”Den udstrakte langsomme tid kan gøre det til en stærk oplevelse at tage del i den prisvindende gruppe Sisters Hopes opslugende performanceeksperimenter… Har man først valgt at investere et døgn i foretagendet, lægge mobilen væk og give afkald på normal tidsfornemmelse og kontrol, synker man uvægerlig ned i en tilstand af skærpet sanseberedskab.Læs mere.

 

 

 

PRAKTISK INFORMATION

Vandringerne ledes af Sisters Hopes performere såsom The Spreading Fire, The Timer og The Unnamed. Inden afrejse modtager du et velkomstbrev, der indvier dig i det, du skal forberede og medbringe på vandringen. Undervejs vil der blive serveret varme veganske måltider, og du bliver ført til et indendørs sted at overnatte. Kamera, telefoner og andet digitalt udstyr må ikke medbringes.

Vandringerne kan være fysisk anstrengende, og du kan blive beskidt. Deltagelse er på eget ansvar.

For mere information og forespørgsler, kontakt venligst Nikolaj Friis Rasmussen på nikolaj@sistershope.dk.

CREDITS

Performers:
Avesta Sommer (The Holding Hands)
Curtsi Burrows (The Dream Bridger)
Eva von Falkenstein (Bumblebee)
Gry Worre Hallberg (The Sister)
Ingrid Långström Einarsson (The Timer)
Krista Marianne Milman (The Non Touch)
Mark Ray (The Crack of Light)
Rob Hesp (The Spreading Fire)
Tania Maria Henneberg (The Unnamed)

Co-facilitating performers: Ingrid Långström Einarsson, Rob Hesp, Tania Maria Henneberg

Artistic director and concept: Gry Worre Hallberg
Project management: Nikolaj Friis Rasmussen (The Asteroid)
Production: Georg Jagunov (The Pioneer)
Set-design: Gry Worre Hallberg with performers
Sound-design: Ulf Rathjen Kring Hansen (The Ear)
Visiting artists/researchers/activists: Linda Lapina (the Current), Lumi Lausas (the Whale), Pauline Hildan (Disia)
Graphics: Stine Skøtt Olesen (The Eye) & Viktoria Hornanova (The Eye)

Photos: I diana Lindhardt

Præsenteres i samarbejde med og med støtte fra Refshaleøens Ejendomsselskab