Om Københavns Internationale Teater

Københavns Internationale Teater er drivkraften inden for den internationale scenekunst i Danmark.

Gennem et stort internationalt netværk og i samarbejde med mange lokale institutioner og partnere har Københavns Internationale Teater siden 1981 produceret mere end 70 internationale festivaler, workshops, seminarer, showcases og meget andet – med over 2000 inviterede ensembler, kompagnier og kunstnergrupper.

Københavns Internationale Teater ønsker til stadighed at sprænge de etablerede opfattelser af kunst og scenekunst og at præsentere helt nye genrer og tendenser inden for scenekunsten i videste forstand. I det hele taget vil vi skabe et unikt udbud af scenekunst, som begejstrer og inspirerer både publikum og de professionelle kunstmiljøer i Danmark.

De skelsættende kulturelle udtryk, det levende, det originale, det grænseløse og det livsvigtige er nøgleord for Københavns Internationale Teater. De danner udgangspunkt for vores aktuelle hovedprojekt METROPOLIS.

LEDELSE
Københavns Internationale Teaters kunstneriske ledelse består af Trevor Davies og Katrien Verwilt. Katrien Verwilt varetager desuden den daglige ledelse.

Katrien Verwilt er Cand.Mag. i Romansk Filologi og har taget sin teatervidenskabelige uddannelse ved universiteterne i Leuven (Belgien), Bologna (Italien) og Århus, inden hun blev elev hos Kaospiloterne. Herfra blev hun hentet til Kulturby96 som international sekretær og har siden 1998 været tilknyttet Københavns Internationale Teater.

Trevor Davies, stifter af Københavns Internationale Teater, er oprindeligt uddannet byplanarkitekt. Han har tidligere været bl.a. generalsekretær for Århus Festuge og København Kulturby 96 samt medstifter af Center for Kultur og Udvikling (CKU). Fra 2000 til 2006 var han leder af Salisbury International Arts Festival og New Writing Partnership, Norwich.

2009- : Trevor Davies & Katrien Verwilt
2001-2008: Trevor Davies, Hans Christian Gimbel & Katrien Verwilt
1997-2000: Trevor Davies
1992-1996: Lene Thiesen
1987-1991: Trevor Davies & Lene Thiesen
1985-1987: Trevor Davies
1978-1984: Trevor Davies & Torben Schipper

BESTYRELSE
Bestyrelsesformand: Kathrine Winkelhorn
Lena Brostrøm Dideriksen, Jørgen Sprogøe, Peter Elsass, Dorte Skot-Hansen og Tina Saaby.

STØTTE
Københavns Internationale Teater er primært støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Københavns Kommune. De enkelte festivaler og programpunkter bliver desuden støttet af nationale såvel som internationale fonde og partnere, bl.a. gennem et mangeårigt samarbejde med det europæiske netværk In Situ – European Platform for Artistic Creation in Public Space, der modtager støtte fra Creative Europe/EU.

ÅRSRAPPORTER
Årsrapport 2017
Årsrapport 2016
Årsrapport 2015
Årsrapport 2014
Årsrapport 2013
Årsrapport 2012
Årsrapport 2011