Walking Landscapes Aarhus Lotus Lykke Skov

MØD MØRKET

Vi har lært, at mørket er farligt.

Men mørket er en naturlig del af altings væren og rytme.

Hvordan kan vi møde mørket i vores eget landskab?

 

Hvor?

By og skov i nærheden af dit hjem.
Fra dagslys til sen nat.
Start og slut turen alene.

 

Hvad skal du gøre?

SE MØRKET: Gå alene ind i et mørkt rum, som du er en lille smule bange for. F.eks. en bunker eller et kælderrum. Bliv der lidt. Se mørket uden for og inden i dig selv.

LEG I MØRKET: Find en ven. Tag bind for øjnene, og gå videre, imens din ven passer godt på dig. I må ikke tale sammen imens (men gerne le). Leg med landskabet. Brug kroppen og sanserne.

VENT PÅ MØRKET: Sid i stilhed, og se solen gå ned.

MÆRK MØRKET: Gå alene ind i skoven ved skumring. Læg mærke til, hvordan du bevæger dig, tænker og oplever.

LYT TIL MØRKET: Saml en flok venner på en langsom stilhedsvandring i skoven om natten. Bevæg jer væk fra stierne. Find et træ hver. Omfavn det. Lyt.

SYNG MØRKET: Nu har I lyttet. Fat mod. Svar. Hvisk, syng, nyn til træerne og jorden og himlen sammen. En sang med de lyde og toner, der opstår her og nu.

BEBO MØRKET: Find en ven, og aftal hver sin lyd. Gå hver til sit. Bebo skoven som et mørkedyr. Find hinanden igen ved at kalde med hver jeres lyd.

DEL MØRKET: Sid i mørket sammen. Hvilke oplevelser har I haft med mørke? Del dem.

SPØRG MØRKET: Find et skjulested. Luk øjnene. Hvis mørket inviterede dig til en snak, hvad ville du så sige? Hvad ville du spørge om?

GEM MØRKET: Indfang lidt af mørket i en lystæt beholder. Tag den med hjem. Nu bor mørket hos dig. Pas godt på det.

SKRIV MØRKET: Stop op, og skriv ned. Til, fra eller om mørket.

BLIV I MØRKET: Gå hjem, mens det endnu er nat. Gør dig klar til at sove – uden at tænde lys. Bliv i mørket, til du sover.

 

Koncept: scenekunstner Lotus Lykke Skov
www.metropolis.dk/lotus-lykke-skov-aarhus

 

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Performing Arts Platform, Aarhus Litteraturcenter/LiteratureXchange og Dokk1 med støtte fra Aarhus Kommune.

 

Foto: Louise Kirkegaard