Sara Gebran Mediating Nature Metropolis 2023

Mediating Nature – Sara Gebran & co-creators

AFHOLDT 29. aug.-3. sept. kl. 18.45
MØDESTED Refshalevej 320, Refshaleøen, Kbh. K – se lokation
HVAD Performance
PRIS 150 kr. inkl. bog / 120 kr. for studerende, unge under 25 år og grupper v. min. 5 (vælg prisgruppe ‘studerende’)
Køb billet

 

Mediating Nature er det første nedslag i et fireårigt projekt, som er et kunstnerisk forsvar for skovene. Forestillingen inviterer publikum til at indgå i en fælles praksis, hvor man beder naturen om ‘tilladelse’ til at komme tæt på, og hvor man tuner ind på den materielle og immaterielle verden. Denne tilgang er inspireret af Yanomami, et oprindeligt folk fra det venezuelanske Amazonas, som spørger naturen om tilladelse, før de går på jagt eller fisker.

Sara Gebran Mediating Nature Metropolis 2023Omsluttet af teaterrummets mørke vil publikum først opleve forestillingen udfolde sig gennem digital video, en kinetisk skulptur, lydlandskaber, dans og poesi. Dette vil åbne vores sanser og idéer for verden og således forberede os til at træde ind i det ukendte og komme i kontakt med den naturlige verden. Efterhånden som forestillingen udvikler sig, vil publikum blive ført ud af teatret til et skovområde, der er spiret frem i en tidligere industrizone på Refshaleøen. Her vil vi sammen udføre vores praksis med at sanse og formidle naturen. Forestillingen kontrasterer og udfordrer vores opfattelser af det naturlige og unaturlige, af scene og sted, og menneskers og ikke-menneskelige ‘andres’ rettigheder.

Entré-prisen for denne forestilling inkluderer Sara Gebrans nye bog The Forests Imaginary Trial – 374 Grieving Poems! Oversat til dansk, engelsk, spansk og portugisisk består den af 374 sørgedigte, der tilsammen repræsenterer en lang liste over truede arter. Bogen er også en forberedelse og en introduktion til den næste forestilling i projektet: The Forest Trial – en iscenesat retssag skabt til forsvar for de ikke-menneskelige arter, dem der ikke kan tale og forsvare sig selv.

NB! Forestillingen spiller i al slags vejr. Klæd dig på efter vejret.

Sara Gebran Mediating Nature Metropolis 2023UDDRAG FRA BOGEN

“I am grieving for so many deaths per minute, per hour, per day, per year, per century. Grieving for the fire that took, and is taking, everything with it, for the system that built the conditions for the fires and other human interventions that take everything with them, the consumption, envy, and greed that takes everything with it. I am in an anticipated grieving for an anticipated, strange future of humans amongst humans without the nonhumans

When you are grieving alone, you become a powerless entity, but collectivised grieving is invincible. It opens up our senses and imaginaries to our collective power of affects, i.e. the power that all our affection together has: “…grief is a political act with political implications.” (Judith Butler)

I invite you to assemble and find ways to use our power to begin a new political collective regime, calling for accountability to those who need to be charged for the crimes against nature…”

Sara Gebran Mediating Nature Metropolis 2023
OM KUNSTNERNE

Sara Gebran er koreograf, danser, lektor ved Uniarts Universitet i Stockholm, forfatter & byplanlægger. Saras værker er inden for performancekunst og bruger ofte medier som video, tekst, lyd og arkitektur formidlet af den dansende krop, uanset om den er til stede eller ej. Gennem hendes forestillinger, undervisning og skrivning studerer hun og arbejder med magt og kollektiv empowerment.

Omkring 2015 førte hendes interesse i bevægelse til studiet af kvantefysik, som hun praktiserede gennem optrædener og bøger og udviklede fire bløde teorier: Teorien for et kvantesamfund, kvantedans, social intimitet og teorien om hullet. Disse publikationer indeholder over 675 praksisser, der nu bruges som undervisningsmateriale på forskellige kunstuniversiteter i København: Litteraturskolen, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Det Kongelige Danske Arkitektur & Designskole og Uniarts Stockholm. I marts 2022 blev hun udnævnt til lektor ved Uniarts Stockholm med forskning i “Koreografiske publikationer som kritisk rum for koreografiske praksisser og selvforvaltning”.

Hendes nuværende værker er centreret om et projekt kaldet The Forests Imaginary Trial (2023-2026), som vil manifestere sig som adskillige forestillinger – hver med en supplerende bog og manuskript. Det overordnede koncept er centreret om at skabe en ny platform for politisk og social repræsentation udviklet sammen med alle interesserede borgere i forsvar for naturen og rettighederne til naturen.
www.saragebran.com

Sara Gebran Mediating Nature Metropolis 2023Olivia Riviere er koreograf og danser. I sit arbejde benytter Olivia sig af dunkle vokalteknikker og dykker ned i deres materialitet og sanseindflydelse. Siden hun fik sin BA i dans og koreografi fra Den Danske Scenekunstskole i 2015, har Olivia været med til at drive DANSEatelier sammen med 11 andre dansere/koreografer. Hendes samarbejde med koreografen Lisen Pousette er blevet vist i Schweiz, Sverige, Norge og Danmark, og de arbejder i øjeblikket på deres kommende værk Spiritus (2024).

Tor Lindstrand er lektor og arkitekt. Associeret professor ved Det Kongelige Tekniske Universitet (KTH-A) og medejer af firmaet LLP Arkitektkontor. Hans arbejde bevæger sig mellem arkitektur, kunst og performance, og hans projekter er blevet præsenteret ved flere anerkendte internationale institutioner. Han har været med til at grundlægge flere tværfaglige initiativer, der spænder over arkitektur, kunst, uddannelse og performance. For øjeblikket er han involveret i et samarbejdsforskningsprojekt om magt, rum og ideologi ved KTH-A og Södertörn Universitet og arbejder som arkitektkritiker for FORM magasin.
www.this-is-economy.com

George Koutsouris er musiker og kunstner. Som medlem af Den Danske Billedkunstforening (BKF) har den græske kunstner George Koutsouris boet og arbejdet i København siden 2012. Han har modtaget mange nationale og internationale priser og har en fast udstilling med værket Salme Maskine på Museet for Samtidskunst i Roskilde. Han har en mangfoldig uddannelsesbaggrund med grader, der spænder fra klassisk klaver og musikteori til maskinteknik.
www.georgekoutsouris.com

Sara Gebran Mediating Nature Metropolis 2023
CREDITS

Director: Sara Gebran
Collaborating artists: Tor Lindstrand, Olivia Riviere and Sara Gebran
Guest artists: George Koutsouris with ‘Nature’s Symphony’ installation
Publication by Sara Gebran: “The Forests Imaginary Trials – 374 Poems for Grieving”
Project manager & PR: Max Morris-Doherty
Assistant to manager & stage manager: Kim Wrang
Graphic Designer: Susanne Benther Mouritsen
Photography: Tor Lindstrand (top) & Marine Gastineau (others)
Residencies: Teaterøen & Polo Cultural Gaivotas, Lisbon
Supported by: Statens Kunstfond, Dansk Skuespillerforbund; William Demant Fonden, Københavns Kommune
Produced by: Sara Gebran / Public Eye

Varighed: 1,5 time

Dansk Skuespillerforbundwilliam demant fonden