KLINTEKONGENS DRØM

Da jeg var barn, fandt jeg på en leg, som jeg kaldte “indianere” eller “spejdere”. Jeg skulle bevæge mig helt langsomt gennem skoven. Alene, opmærksom og tavs. Jeg skulle lede efter spor. Spor af det ukendte og det usete.

Hvad skal du gøre
Tag ud i skoven. Gerne alene, men hvis I er flere, så undgå unødvendige samtaler.

Forestil dig, at du er et væsen, som hører hjemme i skoven. Gå så vidt muligt væk fra stier (hvis det er tilladt i området), for så bliver du mere opmærksom på dine omgivelser og følger ikke blot en fastlagt vej.

Vær bevidst om lyde omkring dig. Kig efter sten, både de store og de små. Overvej, hvordan de er havnet i skoven. Blev de flyttet af menneskets eller af gletschernes kræfter? Måske blev de dannet i området for mange millioner år siden?

Tænk på alle de tusinder af år, hvor Danmark var helt dækket af en tæt skov. Hundredevis kilometer urørt skov. De nutidige skove rummer stadig spor af det urgamle vildnis. Prøv at mærke, om din krop husker noget fra dengang, skoven var vores fælles hjem?

Koncept: billedkunstner Georg Jagunov
www.metropolis.dk/georg-jagunov-moen

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Liselund Laboratorium Møn med støtte fra Vordingborg Kommune og Wilhelm Hansen Fonden.

 

Foto: Thomas G. Bagge