“Kunst kan skabe forståelse” – interview med Hooman Sharifi

Koreograf Hooman Sharifi var i København i foråret for at forberede opførelsen af danseforestillingen While in battle I’m free, never free to rest af Cullberg, der spiller gratis på Blågårds Plads 25.-29. juni.

Hør om forestillingen og hans tanker om kunstens rolle i denne tid i videointerviewet – eller læs uddrag herunder:

– Forestillingen kombinerer hiphop-dansere fra forskellige stilarter og moderne dans. Det handler om, hvordan disse stilarter mødes, og hvordan forskellige kroppe og bevægelsesmønstre møder hinanden. Det er næsten som forskellige sprog.

– Vi tog iransk folkemusik og remixede det, så vi har et lydtæppe, som Neda Sanai DJ’er udfra.

– Jeg vil sige, at det er et politisk stykke. På sin vis har al kunst i sig selv en politisk vinkel. Det handler ikke om politik ift. det ene parti eller det andet. Det handler grundlæggende om politik i forhold til eksistens.

– Sameksistens er et vigtigt spørgsmål, som vi må behandle, fordi vi vil opleve migration. I fremtiden vil vi have brug for strategier til at leve med hinanden med alle vores forskelle.

– Jeg mener, at kunstens sprog har stort potentiale til at skabe forståelse… Jeg bestemmer aldrig, hvad publikum skal have ud af det, da det ikke er min rolle. Og det er meget svært at kontrollere, hvad publikum tager med sig. Jeg tror, det handler om at skabe et rum, hvor tanker og forståelse kan opstå.