15. sept.: Gunilla Stine Rasmussen / Walking Landscapes Roskilde

TID: 15. sept. kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Arkitekt & social entreprenør
RUTE: Roskildes Grønne Ring

 

PÅ VANDRING MED SOLEN

Da arkitekt Gunilla Stine Rasmussen drog på vandring, var det i klimakampens tegn. Vandringen foregik fra solopgang til solnedgang og tog udgangspunkt i den bynære natur rundt om Roskilde by. Her søgte Gunilla efter muligheder for – med udgangspunkt i sig selv – at genetablere det moderne menneskes tilknytning til vores naturgrundlag.

Vandringen tegnede en cirkel rundt om Roskilde by i retning med solen. Otte gange undervejs – én gang for hvert verdenshjørne – gjorde vandringen stop for at markere en af de otte årlige højtider, der blev fejret i fortidens nordiske naturreligion.

Med ønske om hjælp til sin søgen inviterede Gunilla på skift seks lokale samarbejdspartnere og en sognepræst med på vandringen. Inspireret af landskabet og af den kraft, der knytter sig til hver af højtiderne, formulerede Gunilla sammen med sine vandringsfæller ønsker for en bæredygtig fremtid og prøvede at fastholde ønskernes kraft gennem genstande, der blev indsamlet på ruten.

På vandringens sidste del blev fremtidsønskerne afleveret gennem en lille ceremoni nord for Sct. Hans Vest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM KUNSTNEREN

Gunilla Stine Rasmussen flyttede til Roskilde for 14 år siden efter i to år forinden at have boet og arbejdet som byudvikler i Nuuk. Gennem de seneste 12 år har Gunilla været beskæftiget med at udvikle den nye Roskilde-bydel ’Musicon’ med stort fokus på bæredygtighed og samskabelse.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

15. sept. kl. 7

15. sept. kl. 8

15. sept. kl. 9

15. sept. kl. 10

15. sept. kl. 11

15. sept. kl. 12

15. sept. kl. 13

15. sept. kl. 14

15. sept. kl. 15

15. sept. kl. 16

15. sept. kl. 17

15. sept. kl. 18

15. sept. kl. 19