15. sept.: Gunilla Stine Rasmussen / Walking Landscapes Roskilde

TID: 15. sept. kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Arkitekt & social entreprenør
RUTE: Rundt om Roskilde by i Roskildes Grønne Ring: Vigen Strandpark – Himmelev Skov – Hedeland – Øde Hastrup – Himmelsøen – Lynghøjsøerne – Svogerslev sø – Boserup skov – Fjordstien nord for Sankt Hans Vest – Parcelgårdstangen.
DELTAG: Det er muligt at deltage i den afsluttende ceremoni ved at møde op på Fjordstien nord for Sankt Hans Vest kl. 17:45 (breddegrad: 55.6571/ længdegrad: 12.0559)
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

PÅ VANDRING MED SOLEN

Når arkitekt Gunilla Stine Rasmussen drager på vandring er det i klimakampens tegn.  Vandringen foregår fra solopgang til solnedgang og tager udgangspunkt i den bynære natur rundt om Roskilde by. Her søger Gunilla efter muligheder for – med udgangspunkt i sig selv – at genetablere det moderne menneskes tilknytning til – og respekt for – vores naturgrundlag.

Vandringen tegner en cirkel rundt om Roskilde by i retning med solen. Otte gange undervejs – en for hvert verdenshjørne – gør vandringen stop for at markere en af de otte årlige højtider, der blev fejret i fortidens nordiske naturreligion.

Med ønske om hjælp til sin søgen inviterer Gunilla på skift seks lokale samarbejdspartnere og en sognepræst med på vandringen. Vandringsfællerne er – i nævnte rækkefølge – klimaplanlægger Trine Keinicke Sørensen, tøjaktivist Tina Werborg, iværksætter Tina Sundstrup, højskolelærer Anna-Carina Josefsen, planteentusiast Lucia Carriere, naturforkæmper Louise Imer Nabe-Nielsen og sognepræst i Roskilde Domkirke, Sarah Krøger Ziethen.

Inspireret af landskabet og af den kraft, der knytter sig til hver af højtiderne, formulerer Gunilla sammen med sine vandringsfæller ønsker for en bæredygtig fremtid og prøver at fastholde ønskernes kraft gennem genstande, der indsamles på ruten.

På vandringens sidste del afleveres fremtidsønskerne gennem en lille ceremoni nord for Sankt Hans Vest. Det tidligere psykiatriske hospitalsområde står aktuelt over for en større byomdannelse og repræsenterer på den måde en konkret materialisering af fremtiden.

OM KUNSTNEREN

Gunilla Stine Rasmussen flyttede til Roskilde for 14 år siden efter i 2 år forinden at have boet og arbejdet som byudvikler i Nuuk. Gennem de seneste 12 år har Gunilla været beskæftiget med at udvikle den nye Roskilde-bydel ’Musicon’ med stort fokus på bæredygtighed og samskabelse.

I sit private liv er Gunilla optaget af at motivere sig selv og inspirere andre til en mere bæredygtig levevis. For at styrke sin tilknytning til naturen er Gunilla i 2021 med inspiration fra nordisk naturreligion begyndt at fejre årets otte solhøjtider ved at opholde sig alene i naturen fra mørke til solopgang.

Gunillas kunstneriske virke udspiller sig i et felt mellem fysisk byplanlægning, socialt entreprenørskab og personlig søgen. Dette er bl.a. kommet til udtryk, når Gunilla – med udgangspunkt i fortællinger, der fremhæver den lokale identitet – har tilrettelagt og afviklet gruppevandringer med rum til refleksion og rammer til gensidig åbenhed.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

15. sept. kl. 7

15. sept. kl. 8

15. sept. kl. 9

15. sept. kl. 10

15. sept. kl. 11

15. sept. kl. 12

15. sept. kl. 13

15. sept. kl. 14

15. sept. kl. 15

15. sept. kl. 16

15. sept. kl. 17

15. sept. kl. 18

15. sept. kl. 19

X