Flugten

Flugten italesætter en stigende tendens i samfundet, hvor flere og flere diagnostiseres med kognitive handicap og psykiske lidelser. Vi synes at have skabt et samfund, hvor forståelsen for menneskers forskellighed er gået i glemmebogen. Hvor menneskets behov for ro og hvile er tilsidesat. Hvor det bliver mere og mere vanskeligt at insistere på et liv som hele mennesker med en krop, forbundet med den natur, vi bor i, og den jord, vi går på.

 

Flugten søger at vise en vej ud mod helbredelse via naturen og det, der gror i den.

 

Hvor
Find en rute, hvor du bevæger dig gennem forskellige skove og langs med åer og vandløb. En rute, hvor du møder forskellige former for natur, hvor der vokser forskellige vilde urter og planter, og hvor du i løbet af 12 timer kan nå ud til en kyst, en sø eller en fjord, hvor du kan springe i vandet.

 

Hvad skal du gøre
Kl. 05:00 – skaf 12 meter stof, bind det rundt om din krop som en klædedragt, find en eller flere flasker med vand, en beholder og noget, du kan bruge til at koge urter på. Riv den første meter af stoffet, og bind en bylt til at bære dine hjælpemidler i.

 

Kl. 06:00 – Find en kraftig pind, riv et stykke af dit klæde, og skriv dit første udsagn med jord/mudder. Bind det på pinden. Plant det der, hvor du er, og gå videre mod vandet.

 

Kl. 07:00 – Begynd at samle urter og bær, som du kan bruge til at hele din krops ydre og indre. Hav en bog eller app med dig, hvor du kan identificere de planter, du støder på, og søg efter planter med helbredende egenskaber. Riv endnu et stykke af dit klæde, og lav en bylt til de planter og urter, du skal have med dig videre.

 

Kl. 08:00 – Lav dit første urteafkog af en eller flere af urterne. Drik det for indre effekt, eller lav omslag for ydre effekt.

 

Sådan fortætter du med at rive omkring en meter stof af hver time. Hver time skal du skiftevis lave mikstur, omslag eller bannere, hvorpå du skriver et udsagn med jord. Banneret bindes på en pind og placeres på din rute.

 

Kl. 17:00 – Du er nået ud til vandet. Frigør dig fra det sidste stof. Skriv dit afsluttende udsagn på stoffet. Placer det i vandkanten. Spring i vandet.

 

Koncept: billedkunstner Lise Tovesdatter Skou
www.metropolis.dk/lise-skou-randers

 

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Randers Kommune, Randers Bibliotek samt Randers Eventsekretariat.

 

Foto: Bo Amstrup