16. sept.: Antoinette Helbing / Walking Landscapes Roskilde

TID: 16. sept. kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Dans & performance
RUTE: Kattingeværk – Boserup Skov – Fjord – St. Hans område – Byens Hus – Banegården – Musiconstien – Tunnel ved Østervangskolen – Musicon
DELTAG: Kl. 14 inviterer Antoinette til et fælles latter-moment foran Byens Hus. Alle er velkomne.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

LANDSCAPES OF LAUGHTER

I Landscapes of Laughter møder tysk koreograf og danser Antoinette Helbing Roskildes landskaber gennem latteren. I sin vandring tegner hun et selvportræt gennem latterens øjne. Hun opsøger steder, der har været betydningsfulde for hendes personlige livsrejse, siden hun flyttede til Danmark for præcis 10 år siden. Når hun møder velkendte steder med latter, blødgører den hendes blik – på landskabet, på fortiden og på nuet.

Startstation er Kattingeværk ved Roskilde Fjord, hvor begge hendes børn gik i udflytterbørnehave. Derfra tager hun på en rejse tilbage i tiden mod hendes første mødested med Danmark – Musicon – som også bliver vandringens endestation.

Hun bruger latterens mangfoldige kvaliteter til at give hvert sted sit helt egent latterøjeblik: en stille klukken, højlydt og overvældende grin, voldsomme brøl, lydløs rysten eller en krop, der næsten går i opløsning.

Udover hendes retrospektive undersøgelse af sin personlige latter, bliver denne vandring i latterens tegn også en undersøgelse af selve latteren. Hun fremstiller latteren som en naturkraft – en meget basal dybt forankret måde at reagere på vores omgivelser med.

Vandringen er et billede på, hvordan latteren hjælper os til at navigere i vores emotionelle landskab og derved skaber broen til omverdenen.

 

OM KUNSTNEREN

Antoinette er tysk koreograf og danser med base i København. Hendes værker omhandler kropslige fænomener, der opstår i den sociale kontekst og kan ofte både spille i teatre, gallerier og site specific.

Antoinette har udviklet sin koreografiske praksis omkring latter gennem de sidste 5 år. Hun har længe været fascineret af latter, der som nonverbal kommunikationsmåde benytter sig af både lyd og bevægelse. Det har hun brugt til at skabe en koreografisk latterpraksis, der fletter krop og stemme sammen til en katartisk enhed.

Det er kulmineret i flere forskellige formater. Forestillingen ”The Laughing Game” er en koreografisk undersøgelse af latter, der bevæger sig i krydsfeltet mellem dans, installation og koncert. Med filmkunstner Jan Vesala viderførte hun det koreografiske arbejde med latter og skabte filmen “AFTERLAUGHTER” og installationen ”The Laughing Room”.

www.antoinettehelbing.com

___________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

16. sept. kl. 7

16. sept. kl. 8

16. sept. kl. 9

16. sept. kl. 10

16. sept. kl. 11

16. sept. kl. 12

16. sept. kl. 13

16. sept. kl. 14

16. sept. kl. 15

16. sept. kl. 16

16. sept. kl. 17

16. sept. kl. 18

16. sept. kl. 19

X