16. sept.: Antoinette Helbing / Walking Landscapes Roskilde

TID: 16. sept. kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Dans & performance
RUTE: 18 km fra Kattingeværk til Musicon

 

LANDSCAPES OF LAUGHTER

Antoinette Helbing mødte Roskildes landskaber gennem latteren. På sin vandring tegnede hun et selvportræt set gennem latterens øjne. Hun opsøgte steder, der har været betydningsfulde for hendes personlige livsrejse, siden hun flyttede til Danmark for 10 år siden. Hun mødte velkendte steder med latter, hvilket blødgjorde hendes blik på landskabet, på fortiden og på nuet.

Startstation var Kattingeværk ved Roskilde Fjord, hvor begge hendes børn gik i udflytterbørnehave. Derfra tog hun på en rejse tilbage i tiden mod hendes første mødested med Danmark – Musicon – som også blev vandringens endestation.

Hun brugte latterens mangfoldige kvaliteter til at give hvert sted sit helt eget latterøjeblik: en stille klukken, højlydt og overvældende grin, voldsomme brøl, lydløs rysten eller en krop, der næsten gik i opløsning.

Vandringen var et billede på, hvordan latteren hjælper os til at navigere i vores emotionelle landskab og derved bygger bro til omverdenen.

OM KUNSTNEREN

Antoinette er tysk koreograf og danser med base i København. Hun har udviklet sin koreografiske praksis omkring latter gennem de sidste 5 år. Hun har længe været fascineret af latter, der som nonverbal kommunikationsmåde benytter sig af både lyd og bevægelse.

___________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

16. sept. kl. 7

16. sept. kl. 8

16. sept. kl. 9

16. sept. kl. 10

16. sept. kl. 11

16. sept. kl. 12

16. sept. kl. 13

16. sept. kl. 14

16. sept. kl. 15

16. sept. kl. 16

16. sept. kl. 17

16. sept. kl. 18

16. sept. kl. 19