11. juli: Sofie Frydenrejn Johansen / Walking Landscapes Silkeborg

TID: 11. juli kl. 09.00-21.00
RUTE: Fra Ny Nørreskov – langs en planlagt grøn sti tæt ved Djævlemosen – langs Nebel bæk og ned til Gudenåen – langs trækstien – forbi Resendal –  slutter inde i Nordskoven.
KATEGORI: Performance
DELTAG: Vandringen kan opleves online
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

NATURLIG NATUR?

Min vandring starter og slutter i skoven. Dog er skoven, jeg starter i, ikke en skov endnu. Det er tanken, planen og ideen om en fremtidig skov. Jeg vil følge den grønne sti, men det er ikke helt endnu en grøn sti. Det er tanken, planen og ideen om en fremtidig grøn sti.

Baseret på kortet, fremtidsplanen og analysen over naturlige træk for området, vil jeg prøve at finde tanken, planen og ideen om den kommende naturlige natur. Når den nye sti møder den gamle, vil jeg gå til og fortsætte ad den gamle grønne sti, – det der skulle være en naturlig sti.

Jeg slutter i skoven, den gamle skov. Det der skulle være den naturlige skov. Den naturlige skov, der har frie rammer til at bevæge sig og udvikle sig frit og naturligt. Skoven hvor nu motorvejen skyder igennem, den gamle skov, der måske bliver klemt.

Kameraet er min tegneflade, min ramme til at forme min analyse af landskabelige snit af mødet mellem kultur og natur. Flere og forskellige mennesker ved mere, derfor vil jeg mødes med folk på min vandring, indsamle viden og tale om naturen, og om hvornår er natur naturlig.

Efter at have flyttet til Sisimiut, Grønland, besøger jeg Silkeborg, og betragter det landskab jeg er opvokset i, på en anden måde end jeg nogensinde har gjort. Ved at bo i det arktiske landskab, bliver jeg utrolig bevist om de små og store skift i landskabet som vejret, klima og døgnet giver. Måske har jeg et mere klart natursyn end jeg hidtil har haft.

OM KUNSTNEREN:

FRYDNREJN er kunstner- og firmanavn for landskabsarkitekt og arkitekt Sofie Frydenrejn Johansen. Hun interesserer sig særligt for at hjælpe med at se, udpege og formidle særlige rum i landskaber ved at tegne og arbejde, så et steds historie kan blive fortalt. Sofie bor i Grønland og arbejder i Arktis og Norden.

Det er en stor del af hendes virke at være lydhør og skabe en relation til dem, hun arbejder sammen med, og samtidig være åben for nye samarbejder for at få den rigtige viden til det pågældende projekt.

DOKUMENTATION


VIDEOS

11. juli kl. 9

11. juli kl. 10

11. juli kl. 11

11. juli kl. 12

11. juli kl. 13

11. juli kl. 14

11. juli kl. 15

11. juli kl. 16

11. juli kl. 17

11. juli kl. 18

11. juli kl. 19

11. juli kl. 20

11. juli kl. 21

CREDIT:

Sofie Frydenrejn Johansen

X