5. juli: Mille Holtegaard / Walking Landscapes Aalborg

TID: 5. juli kl. 16.00-04.00
START STED: Spritten, Aalborg.
DELTAGELSE: Vandringen vil kunne opleves online.
KATEGORI: Digital kunst, fotografi, performance kunst
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

LAVENDLER OG GRØNNE NELLIKER

“Lavendler og Grønne nelliker” er en kortlægning af en performativ gåtur. Ud fra hvilke planter, Holtegaard støder på, på sin rute gennem Aalborg, vil dette blive oversat til en digital buket. Projektet vil stække sig hen over natten, fra solopgang til solnedgang, på en af årets længste nætter. Holtegaard ønsker at fortælle underliggende historier i naturen, og naturens relation til mennesket og teknologien, ud fra et queerteoretisk, posthumanistisk og cyberfeministisk perspektiv. Hen vil via fotografering dokumentere planter, blomster og træer på gåturen, og derefter digitalt manipulere disse for at sammensætte en virtuel buket.

Undervejs på gåturen vil Holtegaard lave stop, hvor hen vil fortælle om sine valg og de historier og teoretiske overvejelser, der relaterer sig til de udvalgte steder og planter. Navnet “Lavendler og Grønne nelliker” refererer til, hvordan lesbiske kvinder i 1900-tallet ville vise romantisk interesse i andre kvinder, ved at sende dem buketter med lavendler, og hvordan homoseksuelle mænd ville have grønne nelliker i knaphullet for diskret at vise deres seksualitet, på en måde hvor kun andre homoseksuelle mænd, ville kunne genkende symbolet.

OM KUNSTNEREN

Mille Holtegaard (f. 1999) studerer bachelor of fine arts på 2. året på Akademi Valand i Göteborg, er medlem af Aalborg Artist’s Association, praktikant hos “f.eks.”, samt tidligere medlem af Nordjyllands Kunstnerværksted og co-curator af den kunstnerdrevne udstillingsplatform Big Shark i Aalborg. Holtegaard arbejder hovedsageligt digitalt, særligt med fotografi, billedredigering, animation og video.

 

CREDITS

Mille Holtegaard 

X