TAPE RIOT – Asphalt Piloten

Dansere trækker spor af tape
DATO & MØDESTED
9 ruter på Vesterbro:
7. juli kl 15.00 på Hovedbanegården
8. juli kl. 15.00 på Litauens Plads
9. juli kl. 15.00 ved Saxogården
10. juli kl. 17.00 i Kødbyen
11. juli kl. 16.00 ved DGI-byen
13. juli kl. 19.00 på Matthæusgade
14. juli kl. 16.00 bag VEGA
15. juli kl. 14.00 i Westmarket
16. juli kl. 15.00 ved Fisketorvet
GRATIS

 

Asphalt Piloten infiltrerer byen med gaffertape, improviseret bevægelse og elektronisk puls. Tapekunstneren, danserne og DJ’en dukker op ud af det blå og trækker spor gennem Vesterbro med deres flygtige kunst. Byen er deres lærred og materiale. De skaber urbane collager tilsat musik mixet live med byens lyde, mens danserne koreograferer og forstyrrer hverdagens rytme.

Bydelen kortlægges med grafisk tape og eksplosive kroppe i urbane guerilla-aktioner på 9 ruter gennem 9 dele af Vesterbro i løbet af 9 dage. Uforudsigelige og altid i transit, men med et spor af tape i hælene.

Arkitekter og byplanlæggere har koreograferet vores sædvanlige ruter gennem byen, men med Asphalt Piloten som flokfører optegnes nye ruter, nye muligheder. De skifter din retning, din opmærksomhed og dit syn på byen. Subtilt, men uundgåeligt.

Om Asphalt Piloten
Skabt i 2010 i Europas anarkistiske kunstmiljø er Asphalt Piloten det nærmeste, man kommer på omvandrende pop-up aktionskunst. Den schweiziske danser Anna Anderegg har samlet en multidisciplinær gruppe af kunstnere i et fællesskab, der har byen som sin legeplads og sit laboratorium.

Gennem dans, visuel kunst og lyddesign eksperimenterer de med at skabe nye utopier for livet i storbyen. Byen er mødested, og kunsten skaber møderne, der kan være med til at forandre vores byer.

Varighed 50 min.

Credits
Koncept, koreografi: Anna Anderegg
Tapekunst: Hervé Thiot
Urbane kompositioner: Marco Barotti
Dans: Laura Kell, Ichi Go
Dramaturgi: Moni Wespi
Kostumedesign: Antoniya Ivanova
Outside eye: Jennifer Wesse
Produktion: Géraldine Tronca
Koordination: Nadine Becker
Fotograf Asphalt Piloten: Stefanie Schmid Rincon
Foto: Maja Nydal Eriksen

www.asphaltpiloten.net