MOVE IT! – en weekend med cirkus, dans, parkour og skate

DATO Lør.-søn. 2.-3. september kl. 11-20
STED Akademiet for Utæmmet Kreativitet / AFUK, Enghavevej 83B, Kbh. SV
GRATIS

 

Move It! er en intens weekend med workshops og forestillinger midt mellem cirkus, dans, parkour og skate – fire urbane bevægelsesformer, der udfordrer fysikken og ophæver tyngdekraften.

Som subkultur, kunstgren og sport har de hver deres miljø og hver deres tilhængere, men denne weekend ophæves alle skel. Oplev, hvad der sker, når cirkus, dans, parkour og skate mødes på kryds og tværs i et intensivt program af workshops og forestillinger, hvor man selv vælger, om man vil være med eller kigge på.

Forestillinger: Det kunstneriske program præsenterer forestillinger, der udforsker grænserne mellem cirkus, koreografi, parkour, m.m.

Workshops: Hele weekenden har du mulighed for selv at prøve kræfter med de forskellige discipliner. Undervisere står klar til at sætte dig i gang. De skemalagte workshops er dog primært for unge fra 8-9 år og op til 20 år. Se temaer nedenfor.

Både workshops og forestillinger er gratis. Caféen har åbent hele dagen med salg af mad og drikke.

Klik her for foreløbigt program

 


Forestillinger

Don Gnu: To Mænd og en Planke

Med selvironi og glimt i øjet hylder DON GNU den moderne mand med sokker i sandalenMed udgangspunkt i den Reumert-nominerede trilogi MÆND I SANDALER præsenteres TO MÆND OG EN PLANKE – et humoristisk og tankevækkende indslag om to mænd, der forsøger at få planken på plads. Skæve stunts, rå fysik, jack-ass styrkeprøver, tå-krummende pinligheder og yderst charmerende mænd i sandaler!

Lørdag kl. 14.00-14.30

 

 

 Cikaros: The Balance

En forestilling om balancens essens. Her ophæves tyngdekraften ikke, og ikke alt ser legende let ud. For at indvi publikum i jagten på det magiske balancepunkt arbejder artisten sig igennem både den virtuose triumf og det totale kollaps. Gennem koncentration, fordybelse og ro, men også frustrationer, stædighed og fiasko.Vi zoomer ind på artistens konstante kamp for balance i en ærlig, upoleret og rørende hyldest til balancesansen.

Lørdag kl. 17.00-17.45

 

 

Best Tricks Skate Contest

Der inviteres til Best Tricks Skate Contest i Cph Skatepark for sponsorerede og usponsorerede skatere med præmier for de bedste tricks. Publikum får chancen for at se, hvordan skaterne dyster indbyrdes om at lave de bedste og vildeste tricks. Der er høj stemning med musik og kommentator.

Lørdag kl. 18.00-19.00

 

 

 

Teater Kimone: Bænk

BÆNK er en akrobatisk dans og nycirkusperformance om at gå i cirkler. Fastlåst i vanen af en usynlig cirkel, siddende på en offentlig bænk arbejder to artister sig rundt for at finde de små sprækker, der åbner op for nye veje og muligheder. BÆNK undersøger i balancerende og kropsbøjende bevægelser, hvordan man ikke nødvendigvis tager den lige vej ud af vanens cirkler.

Søndag kl. 14.40 & 17.15 – varighed 10 min.

 

 

Freestyle Phanatix: R

Fem breakdansere udforsker, hvem de er. Inspireret af deres egne historier fortæller de gennem dansen om deres kampe og sejre med at komme til et fremmed land, udfordringen med at lære et nyt sprog og en ny kultur, og hvordan de kan blive den bedste version af sig selv i nye omgivelser. En erindring og en historie med dans som sprog om drømme, fortvivlelse og nyttige konfrontationer med sig selv.

Søndag kl. 14.00-14.30

 Street Movement

Balance, styrke og koordination er grundlaget for al bevægelse. Street Movements performere rejser verden rundt for at vise, hvordan man tager det til det næste niveau. De blander genrer og kunstarter i innovative performances, og med en håndfuld af de dygtigste performere indtager de gården ved AFUK.

Søndag kl. 17.00-17.15

 

…med flere.


Workshops – kl. 12-14 & kl. 15-17

Ind og ud af balance: For at være i balance må man altid bevæge sig. Lær nye teknikker fra cirkus og parkour til at balancere i selv de mest umulige situationer.
Danseakrobatik:
I lærer øvelser og teknikker fra gulvakrobatik, der sættes sammen i en koreografi, som I selv skaber.
Fra A til B: 
Vi udforsker krydsfeltet mellem parkour og skateboard ved at træne balance og komme fra A til B med elementer fra begge verdener. Bl.a. lærer vi balanceteknik på skateboard på fladt underlag samt op og ned ad ramper. Fra parkour laver vi bla. øvelser på skateramper og rails i skateparken. Medbring selv hjelm.
Vertikal dans:
Lær at danse på væggen i stedet for på gulvet ved hjælp af elementer fra luftakrobatik, klatring og koreografi.
Luftspejling:
I bevæger jer både i luften og på jorden. Med teknik fra luftakrobatik og koreografi spejler I hinanden og finder på nye bevægelser.
Kroppe i Byens Rum: Med teknikker fra parkour, dans og cirkus lærer du at klemme dig ind i byens mellemrum: at sidde i spænd i en døråbning, klatre på mure, hænge med hovedet nedad, osv. I ser med garanti anderledes på byen bagefter.
Objekter på Tværs: Udstyret med skateboards, bolde og kegler er I med til at undersøge, hvad jonglering og skate har med hinanden at gøre.
Koreografi i krydsfeltet: Erfarne koreografer vil blande elementer fra dans, parkour, cirkus og skate med det formål at træne deltageren i at lave shows og optræde for et publikum.
Move It Jam: I skatehallen og/eller i gården vil der være mulighed for at lære at stå på skateboard med erfarne skateboardinstruktører, som gør det nemt og sjovt at lære. Der er mulighed for at låne skateboards og sikkerhedsudstyr. Kan du allerede stå på skateboard, kan du lære nye tricks og teknikker til at lave flere tricks i fremtiden.

For at deltage i en workshop skal du blot møde op 15 min. før start, dvs. senest kl. 11.45 eller 14.45, hvorefter man fordeles på workshopsene. Workshops er målrettet unge mellem 8-9 år og 20 år med interesse for cirkus, dans, parkour og skate. Alle niveauer er velkomne.

 


Move It! arrangeres i samarbejde med AFUK, Dansehallerne, Street Movement, m.fl.