BODIES IN URBAN SPACES – Willi Dorner

Følg de flygtige, farverige menneskeskulpturer 7 km gennem byen
DATO
Tors. 20. juli
Fre. 21. juli
Lør. 22. juli
STED 7 km rute fra Christianshavns Torv til Nørrebro
GRATIS

 

Willi Dorners megahit ’Bodies in urban spaces’ kan fejre sit 10 års jubilæum i år. Efter at have været vist i 100 byer verden over, bl.a. i København under Metropolis 2011, skaber vi nu en maraton jubilæumsversion med 45 performere på en 7 km strækning tværs gennem København i et koreograferet anarki.

De spektakulære, farverige kropsskulpturer fanger omgående dit blik. Under gesimsen hænger en sammenrullet mand. En bunke sammenfiltrede kroppe er kilet ind i en døråbning. Øverst i elmasten balancerer en kvinde. En slange af kulørte mennesker snor sig op ad en trappe.

Kroppene kiler sig ind i byens oversete sprækker og mellemrum og får os til at spærre øjnene op. Men lige så hurtigt billederne opstår, lige så hurtigt forsvinder de igen. Performerne spurter videre, publikum skynder sig nysgerrigt med, og udforskningen af byen fortsætter et nyt sted.

Willi Dorner har vandret fra Christianshavn til Nørrebro for at koreografere ruten med en serie af i alt 100 fysiske, fastfrosne øjeblikke. Hvis 7 km er for voldsomt, kan du støde til ved Israels Plads.

Forestillingen startede som en legende undersøgelse af, hvor mange mennesker der kan klemmes ind i en telefonboks eller en døråbning – og som et opgør med dem, der bestemmer, hvordan vi skal bruge byens rum. ’Bodies in urban spaces’ indtager i dag bygninger, pladser, tagrygge, træer og telefonpæle over hele verden og lader os drømme om ultimativ bevægelsesfrihed i vores byer.

Om Willi Dorner
Østrigske Willi Dorner er danser og koreograf, der henter inspiration i billed- og installationskunst. I 1999 stiftede han Compagnie Willi Dorner, som siden da har skabt en lang række af internationalt turnerende forestillinger, ofte i samarbejde med kunstnere og forskere fra forskellige felter og altid med udgangspunkt i kroppens relation til rum og arkitektur.

Hans værker har været præsenteret på alle de vigtige festivaler og teatre i Europa og internationalt, og ’Bodies in urban spaces’ er i sit 10. år fortsat særdeles efterspurgt.

 

 

Hvad end der er tale om folk, der vælter ud af døråbninger, klatrer i træer, kryber sammen på trappetrin eller klemmer sig ind i betonsprækker, handler det om at se på byen med friske øjne – om gennem brugen af kroppe at give et anderledes perspektiv på de urbane omgivelser og byens arkitektur.” Time Out

 

Varighed 3 timer

Credits
Koncept & koreografi: Willi Dorner
Koreografisk assistance: Esther Steinkogler, Nick Keegan, Ian Peter Dolan
Medvirkende: Alex Eliasen, Emilie Gregersen, Ida Frost, Mari Vincentz, Viola Droese, Ida Pedersen, Jodie Taylor, Karin Bergman, Karoline Lythcke Clante, Alaya Vindelman, Greta Hadley, Line Rosa Lee Pallisgaard, Oriane Paras, Simone Ballan, Celine Larsen, Claus Rasmussen, Louise Elfi Sóley Gade, Ilon Lodewijks, Adrian Skjoldborg, Frej Mortensen, Maria Öhman, Nina Cholet, Maayan Reiter, Gat Goodovitch, Martha Pasakopoulou, Esther Kaijim, Ricardo Pereira, Jacqueline Cousineau, Rebecca Dirler, Britt Kamper, Laïla Frattini, Nathan Benson, Evandro Pedroni, Chloé Chevaleyre, Amy Lovelock, Laura Brera, Daniel Timms, Anna Simpson, Laura Tuorila, Giovanni Antona, Mareike Degenhardt, Tim Wiseloh
Produktion: Stefanie Reichl, Emanuela Panucci
Foto: Thomas Seest

www.ciewdorner.at