9000 STEPS – Joanne Leighton/WLDN

Forførende danseritual i daggry eller skumring
DATO & STED
Tirs. 31. juli kl. 19.30 – Naturpark Amager
Ons. 1. aug. kl. 07.30 – Naturpark Amager

 

Tors. 2. aug. kl. 20.30 – Ofelia Plads / find vej
Fre. 3. aug. kl. 07.00 – Ofelia Plads / find vej
– Kvæsthusbroen, 1250 Kbh. K

 

Lør. 4. aug. kl. 20.30 – Amager Strand / find vej
Søn. 5. aug. kl. 07.00 – Amager Strand / find vej
– Amager Strand Promenaden, ved Lagunebroen, mlm. strandstation 3 og 5

 

GRATIS

 

På 2 tons salt, 2 tons jord eller 2 tons sand hvirvler seks dansere rundt. Legende og glædesfyldt i en sublim forening af præcision og kaos. En endeløs række af cirkler, kurver og spiraler formes, sløres og opløses med dansernes kroppe og tegner aftryk i det porøse underlag. Et flygtigt, levende billedværk, som Beuys, Pollock og Long ville have elsket.

Som en hypnotisk ceremoni af geometriske former og Fibonacci-tal er 9000 STEPS baseret på kunsten at gå – som hverdagshandling og som kilde til en uendelighed af betydninger. Steve Reichs ”Drumming”, den minimalistiske musiks pionerværk fra 1971, er med sine inciterende rytmiske variationer den konstante baggrund for bevægelserne. Dansernes meditative formationer spejler de gentagende rytmer og fortoner sig ind i et landskab af skygge og kontrast, lyd og genlyd.

Dette magisk forførende ritual manifesterer sig ved dagens begyndelse og afslutning på tre steder med vidt forskellig karakter, som koreograf Joanne Leighton har forelsket sig i – og med hver sin reference til salt, jord og sand. På en strand med endeløs horisont, på en uopdaget græseng langt fra storbyen og på et klassisk udsigtspunkt midt i byens hjerte. Mens morgensolen fordamper nattens mørke med sine hvidskarpe stråler, eller mens aftensolen opløser orangegyldne skyggespil i farveløst tusmørke, fremvokser nye relationer mellem kroppe og landskab.

Som i MADE IN COPENHAGEN er det dansens sociale, kollektive natur, der beruser publikum med energiske, nærmest eksalterede, folkloristiske cirkelbevægelser, der flirter med europæisk folkedans og sufiernes trancedans. Og imens kan vi fortabe os i antydningen af fortællinger om forførelse, solidaritet, begær og fællesskab.

Se videointerview med Joanne her om 9000 STEPS i København.

OM JOANNE LEIGHTON / WLDN

Joanne Leighton er en belgisk-australsk koreograf med base i Paris og en produktiv karriere som både danser og koreograf, der har givet hende arbejde verden over. Hendes koreografiske karriere er baseret på en original vision for dans med fokus på dialog og udveksling, både med publikum og med andre kunstnere. Helt centralt for hendes arbejde er betydningen af og sammenhængen mellem sted, territorium og identitet.

WLDN grundlagde hun i 2015 som et kompagni og en filosofi for sit dybdegående og undersøgende arbejde med det stedspecifikke. I hendes aktuelle værker er det særegne ved et sted definerende for forestillingen, akkurat som forestillingen omdefinerer og forandrer stedet. Hun inddrager stedets narrativer og arkitektur og arbejder for at genskabe en forbindelse til naturen og de basale værdier. Tilbage til det simple og det essentielle.

9000 STEPS er Joanne Leightons signaturforestilling fra 2015. Se interview med Joanne her om 9000 STEPS i København.

 

ANMELDELSE

There is a hypnotic intoxication to the work which draws you in, where you lose yourself in the intertwining combinations of patterns as they form, blur and dissolve… a work that is engaged, joyful and cheekily sublime.” Danser canal historique

 

Varighed: 65 min.
Anbefales fra:
10 år

CREDITS

Koreografi og iscenesættelse: Joanne Leighton
Dansere: Lauren Bolze, Marion Carriau, Marie Fonte, Marie-Pierre Jaux, Arthur Perole, Alexandre Da Silva
Musik: ”Drumming” af Steve Reich med tilladelse fra Boosey & Hawkes, London
Kostumer: Alexandra Bertaut
Scenografi: Tovo & Jamil
Scenetekniker: Francois Blet
Lyd: Peter Crosbie
Produktion: WLDN
Administration, produktion og diffusion: Anne Massot
Administrations- og produktionsassistent: Clémence Durand

Foto (jord): Maja Nydal Eriksen