100% FREMMED?

100 portrætter i ord og billede af 100 tidligere flygtninge
DATO & STED:
21. okt.-10. nov.: ved Nørrebro Hallen/Den Røde Plads, 2200 Kbh. N / inden- & udendørs
HVAD: Udstilling
GRATIS

 

Se alle portrætter på www.100pctfremmed.dk

100% FREMMED? er 100 personlige fortællinger af 100 borgere, der er kommet til Danmark som flygtninge siden 1956. Deltagerne er udvalgt statistisk til at repræsentere de i alt 161.000 mennesker fra 29 forskellige lande, som har fået asyl i Danmark de seneste 60 år.

100% FREMMED? giver ordet til 100 vidt forskellige mennesker med det til fælles, at de har forladt deres hjem og deres liv og er startet forfra i Danmark i jagten på frihed. Resultatet er 100 vidt forskellige, men på hver sin måde gribende og universelle fortællinger.

Fotoportrætter er skabt af Maja Nydal Eriksen i nationalsymbolet Tivoli, der siden 1843 har hyldet det danske og det fremmede på lige fod.


”Jeg er ikke fremmed. Jeg føler mig hjemme, fordi jeg har skabt mig et liv her. Og så har jeg sat mig ind i den danske kultur. Jeg har læst Biblen, jeg ved, at Fyn er fin, og jeg siger mojn, når jeg er i Sønderjylland.”

”Jeg har ikke søgt statsborgerskab i Danmark, for jeg betragter mig selv som verdensborger. Nationalitet er en kategori, der har til formål at dele mennesker op i forskellige grupper.”

”Jeg har et godt job og en god uddannelse her i Danmark, men alligevel føler jeg mig ikke hjemme. Mine børn er danske. Jeg ved ikke, hvad jeg er.”


100% FREMMED? har været udstillet på:
Københavns Rådhus 12.-28. april & 1.-29. juli 2017
Islands Brygge, Kbh. 1.-31. aug. 2017
Amager Kulturpunkt, Kbh. 4.-21. sept. 2017
Køge Torv 23. sept.-19. okt.
Den Røde Plads og Nørrebro Hallen, Kbh. 21. okt.-10. nov.

CREDITS
Produceret af Metropolis / Københavns Internationale Teater
Udstillingskoncept og fotos: Maja Nydal Eriksen
Interviews, tekster, research: Mette Katrine Balle Jensen og Sisse Nat-George
Grafisk tilrettelæggelse: Elisavet Papageorgiou
Landeprofiler: Arian Odabaei
Kalligrafi: Salim Assi
Tryk: Damgaard-Jensen

Støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Københavns Kommune, Sportgoodsfonden, Interkulturelt Center og Knud Højgaards Fond

Tak til Københavns Rådhus, Tivoli, Dansk Flygtningehjælp, De Danske Sprogcentre, Rådet for Etniske Minoriteter, Københavns Universitet og VerdensKulturCentret.

FOR SKOLER & GRUPPER

Download undervisningsmateriale her.

Der arrangeres formidlingsforløb med københavnske folkeskoler i samarbejde med Åben Skole, som kan bookes ved at skrive til projekt@kit.dk